Апотека у превентиви

dscf05988У сусрет пацијентима

Апотеке у СРБОБРАНУ, ТУРИЈИ и НАДАЉУ су и поред тешке и готово поражавајуће ситуације у снабдевању неопходно потребних лекова, а захваљујући великом залагању начелника и техничара и изузетној доброј сарадњи са руководећим кадром наше установе, успели смо да након спроведених обавезних јавних набавки са којима смо се суочили а које нам намећу требовање одговарајуће количине лекова, које смо у обавези да пацијентима пружимо на рецепт, да континуирано имамо све потребне лекове које пацијенти могу подићи у апотеци, а уколико лека на рецепт тренутно нема због недостатка на тржишту, исти ће им бити достављен у року од два дана а за шта ће информацију добити од фармацеута или техничара.

Изузетно сам задовољан стручним и квалитетним радом а посебно залагањем читавог колектива, а по питању набавке лекова са листе, посебно дефицитарних лекова који се не могу набавити у другим местима, те ће се овакав вид и начин рада наставити и у 2014 години без обзира што током расписивања јавних набавки нисмо у обавези да требујемо лекове док исте не прођу, одлуком директора ће се наставити нормално наручивање и снабдевање потребних лекова становништву наше општине, те никада нећемо дозволити да у нашим апотекама нема лекова као што се дешавало у околним местима нашег окружења.

Апотека наставља као и до сада превентивно и бесплатно испитивање вађења шећера и кетонских тела у крви, мерење крвног притиска.....пружање неопходно потребних савета у едукацији пацијената, а за шта су у обавези фармацеути и техничари да вам дају сва потребна појашњења. Тако се 17.12.2013 године одржава мерење и дијагостика ВЕНСКЕ ЦИРКУЛАЦИЈЕ у сарадњи са нашим добављачем фирмом СИМБЕКС из Новог Сада, а који ће се одржати од 10h-13h. Сви заинтересовани се могу јавити и заказати преглед у самој апотеци Србобран или преко свог опредељеног лекара због ограниченог броја,  пошто исти преглед траје око 15 минута. Након обављеног прегледа сваки учесник добиће детаљна појашњења, а у смислу наставка даље дијагностике.

У 2014 години ће се покушати уколико добијемо потребна финансијска средстава, да се изврши комплетна реконструкција и адаптација апотеке Србобран ( 40 година ништа у исту није улагано а сам изглед и постојеће стање незадовољава нормалне и веома захтевне услове рада а за шта смо добијали бројне инспекцијске пријаве ) и адаптација апотеке Турија. Уколико ово успемо да урадимо квалитет рада уз снабдевеност неопходно потребним лековима ће бити побољшана.

                                                                                                                   Д И Р Е К Т О Р

dscf05999

 

Јавне набавке

Огласи

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30