Колапс здравства

img 20151211 140413Велика неизвесност

 

 

Евидентна је и све више долази до изражаја на нивоу примара да је ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ погрешно постављен и да га треба мењати, а како се проблеми све више нагомилавају уз стално обећање да ће исти бити решени а они се и даље не решавају, за очекивати је да веома брзо може доћи до великог колапса у лечењу и пружању здравствених услуга.

Дом здравља чини велике напоре да обезбеди нормално функционисање свих служби и исплату плата свим запосленим, али у томе све теже изналази решења па уз нову рационализацију проблеми готово да се неће моћи решити.

Након ситуације коју смо имали са стоматолозима сведоци смо поновног колапса свих апотека Србије и урушавања тог сегмента здравствене заштите пошто није уследио као и у предходном случају адекватан одговор надлежних институција. Сада сносимо сви последице насталог хаоса пошто многим апотекарским установама прети неликвидност, недостатак лекова и затварање истих. Као продукт свега овога запосленима ће каснити плате и све чешће их неће ни добијати. У тражењу законског основа за деловање јавља се домино ефекат и уколико се не предузму мере санације ситуација у апотекарству Србије постаје нерешива.

Многи домови здравља у окружењу због нагомиланих дугова постају ускраћени у снабдевању свих лекова а као резултат долази до затварања, издавања или продаје простора апотека. Као резултат немогућности даљег рада услед великог јавног дуга које држава неће отписати намеће се терет одлуке локалној самоуправи како и на који начин ће решити готово нерешиве проблеме. До сада у нашој установи плате запослених радника ће бити исплаћиване а све више ће им бити то право ускраћено с обзиром да маржом од које живе плату не могу зарадити. Наша установа се бори и у последњих шест месеци и успева да плате запосленим радницима исплати и само је питање времена када то више нећемо моћи.

Интерес наше установе је да се све три апотеке сачувају у друштвеном сектору а да ли ћемо у томе успети видећемо у наредним периодима који нам предстоје.

                                                                                                 Д И Р Е К Т О Р

   
 
 

IMG 20190607 132804

Јавне набавке

Огласи

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30